Zakład Badawczy Przemysłu Pierkarskiego Sp. z o.o.

Wybierz język:

Młynek laboratoryjny typ 2013 A A A


 
 






Przeznaczenie

Młynek przeznaczony jest do rozdrabniania ziarna zbóż w celu uzyskania mlewa odpowiadającego wymaganiom norm na oznaczenie ilości i jakości glutenu w pszenicy, liczby opadania w pszenicy i życie oraz ich wilgotności, również powyżej 15%. Przygotowuje również próbki wykorzystywane  do badania stopnia adhezji ciasta. Specjalna konstrukcja młynka zapewnia szybkie rozdrobnienie produktu i tym samym zapobiega przegrzewaniu mlewa zachowując początkową wilgotność próbki.

 

Budowa

Podstawa zbudowana jest jako konstrukcja szkieletowa, z wyraźnym rozdzieleniem części napędowej oraz części roboczej. W części napędowej umieszczony jest silnik z układem przeniesienia napędu na komorę roboczą oraz część sterującą układem elektrycznym młynka. W części roboczej urządzenia znajduje się lej zasypowy z podajnikiem ślimakowym oraz komora z elementami wirującymi. Pojemnik na mlewo umieszczony jest w dolnej części cyklonu.

 

Parametry techniczne

  • wymiary 300 x 340 x 375 mm
  • masa młynka 12 kg
  • zasilanie 230AC/ 6,3 A/50 Hz
  • moc napędu – 600 W
  • obroty  16.000 obr./min
  • max dopuszczalna próbka 30 g (jednorazowo)

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Cookies.

X