Zakład Badawczy Przemysłu Pierkarskiego Sp. z o.o.

Wybierz język:

Nowość abc kwasów żytnich do produkcji żurku staropolskiego A A A

  
ZAKŁAD BADAWCZY PRZEMYSŁU PIEKARSKIEGO
Sp. z o.o. w Bydgoszczy
oraz
Europejskie Stowarzyszenie Kulinarne
EURO-TOQUES - POLSKA
zapraszają
właścicieli firm oraz pracowników
branży gastronomicznej i hotelarskiej
do udziału w szkoleniu
abc
KWASÓW ŻYTNICH DO PRODUKCJI
Np. ŻURKU STAROPOLSKIEGO
oraz
DOBREGO PIECZYWA
                                                
KADRA PROWADZĄCA
Dr Józef Sadkiewicz                    – Prezes ZBPP, Akademia Kulinarna
Mgr inż. Adam Melkowski         – Szkoła    Piekarstwa
Mistrz Józef Ziółkowski             – Szkoła    Piekarstwa
Mgr inż. Elżbieta Kądziela          – Laboratoria Kontroli Jakości ZBPP
 
 
HONOROWY PATRONAT
Euro-Toques Polska
 

 KONSULTANT NAUKOWY
Prof. dr hab. inż. Kazimierz Sadkiewicz
 
CEL SZKOLENIA
Praktyczne poznanie technologii produkcji:
  • kwasu do zup np. żur „staropolski” wg receptury Akademii Kulinarnej Sadkiewicz & Szukaj,
  • nauka przygotowania kwasu i samodzielna obsługa mini – wytwarzacza do kwasu z zastosowaniem kultur starterowych,
  • produkcja atrakcyjnego pieczywa na kwasie wg receptur Szkoły Piekarstwa Sadkiewicza,
  • nauka produkcji chleba razowego, bułek bankietowych, graham wraz z nauką  oceny jakości pieczywa,
  • degustacja potraw i pieczywa na bazie przepisów autorskich z Akademii Kulinarnej Sadkiewicz & Szukaj i Szkoły Piekarstwa.
 
INFORMACJE DODATKOWE
(ilość uczestników w grupie ograniczona od 8-10 osób)
W ramach kursu uczestnik otrzymuje skrypt, zestaw receptur, instrukcje obsługi wytwarzacza kwasu oraz uczestniczy w degustacji potraw autorskich i nowatorskiego pieczywa w Akademii Kulinarnej.
 
Terminy szkolenia: od godz. 9:00-15:00
w pierwszym lub trzecim tygodniu każdego miesiąca.
 
Uczestnik po zaliczeniu testów otrzymuje  certyfikat.
 
Osoby zainteresowane uczestnictwem w szkoleniu prosimy o kontakt telefoniczny
 pod numer tel. kom 605-651-911 lub na adres internetowy
 e-mail: jozef@sadkiewicz.pl
ZBPP sp. z o.o. , ul Startowa 2, 85-744 Bydgoszcz
tel. 52 365 05 18, fax. 52 365 05 19
 

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Cookies.

X