Zakład Badawczy Przemysłu Pierkarskiego Sp. z o.o.

Wybierz język:

Mini laboratorium piekarskie A A A

Pełny zestaw mini laboratorium:

  • waga laboratoryjna z dokładnością do 1g
  • wagosuszarka do badania wilgotności lub kwasowości lotnej wg nowej metody
  • urządzenie do badania objętości pieczywa
  • urządzenie do określania parametrów pieczywa
  • młynek laboratoryjny WŻ-1 do rozdrabniania próbek
  • zestaw noży
  • krajalnica do pieczywa
  • podkładki pod pieczywo
  • zestaw pomocniczy
  • biureta pólautmatyczna do miareczkowania o poj. 15 ml
  • biureta pólautomatyczna ciemna do miareczkowania o poj. 15 ml
  • zestaw szkła laboratoryjnego
  • zestaw odczynników
  • wykrojnik do wycinania próbki miękiszu
  • tablice do badań organoleptycznych
  • tablica do oznaczania porowatości wg Dallmana
  • instrukcja do badań
  • literatura
  • szkolenie oraz wydanie certyfikatu
  • zestaw BHP
  • meble

 Zestaw do badania:

  • kwasowości oólnej i lotnej (w kwasach, ciastkach, pieczywie)
  • wilgotności metodą przyspieszoną (pieczywie)
  1.  Młynek laboratoryjny WŻ-1 do rozdrabniania miękiszu
  2. Wagosuszarka do badania wilgotności lub kwasowości lotnej wg nowej metody
  3. Waga z dokładnością do 1 g
  4. Biureta pólautomatyczna do miareczkowania o poj. 15 ml
  5. Zestaw szkła laboratoryjnego
  6. Zesaw odczynników chemicznych
  7. Zestaw pomocniczy
  8. Istrukcja badań
  9. Szkolenie praktyczne (6 godz.)

Zestaw do badania oceny organoleptycznej

  1. Zestaw noży
  2. Podkładka do krojenia pieczywa
  3. Tablice wizualne do przeprowadzania oceny punktowej wg ZBPP na pieczywo pszenne, żytnie i mieszane
  4. Wykrojnik do wycinania próbki miękiszu
  5. Instrukcja oceny

 

Zestaw do badania objętości pieczywa wg PN

  1. Urządzenie uniwersalne do badania pieczywa drobnego, podłużnego, okrągłego (objętościomierz Sa-Wy o zakresie pomiaru 0-3200 ml
  2. Nasiona wypełniające urządzenie - ziarno -prosa specjalnie doczyszczonego (10kg)
  3. Waga techniczna z dokładnością do 1 g
  4. Urządzenie do badania parametrów pieczywa (długość, szerokość, wysokość)
  5. Instrukcja obsługi
  6. Tablice - wymagania wg PN na pieczywo pszenne, żytnie, mieszane
  7. Przeszkolenie (2 godziny)

Zestaw do badania soli w pieczywie wg PN

  1. Młynek laboratoryjny do rozdrabniania miękiszu
  2. Biureta półautomatyczna do miareczkowania o poj. 15 ml
  3. Zestaw szkła laboratoryujnego
  4. Zestaw odczynników chemicznych
  5. Zestaw pomocniczy
  6. Waga laboratoryjna z dokładnością do 1 g
  7. Instrukcja badania
  8. Przeszkolenie (3 godziny)

 

 

 

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Cookies.

X