Zakład Badawczy Przemysłu Pierkarskiego Sp. z o.o.

Wybierz język:

Wirówka do glutenu A A A

Filmy

   

Urządzenie automatyczne do mechanicznego oddzielania solanki lub wody - niezwiązanej z glutenem. Działa na zasadzie siły odśrodkowej o przyspieszeniu 1000 G. Czas wirowania 2 minuty.

 

Parametry techniczne

  • wymiary Ø 192 x 210 mm
  • ciężar 8 kg
  • zasilanie 24 V 50 Hz
  • napęd dwoma silnikami prądu stałego, każdy o mocy 10 W
  • obroty 3600 obr/min
  • czas wirowania 2 min
  • automatyczne hamowanie wirnika po zakończeniu cyklu
  • zakończenie pracy - sygnał dźwiękowy

Budowa

  • obudowa
  • wirnik roboczy
  • zespół stabilizujący obroty
  • pokrywa wirówki - komory pomiarowej
  • sitko ociekowe
  • zasilacz prądu zmiennego
  • wyłącznik zasilania 

Ilość glutenu obliczyć ze wzoru
X = m . 10
gdzie
X – ilość glutenu mokrego w gramach
m – masa glutenu mokrego w gramach

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Cookies.

X