Miesiarka wibracyjna A A A
Filmy
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Urządzenie służy do mechanicznego urabiania ciasta (z 10 g maki z dodatkiem 5 ml wody destylowanej lub 5,5 ml 2 % solanki) w komorze roboczej bez miesideł. Urabianie ciasta odbywa się na zasadzie wykorzystania siły bezwładnościowej. Na skutek dużych przyspieszeń w wyniku specyficznej wibracji komory miesiarki ciasto wytwarza się nie tylko szybko 0,5 minuty ale i bardzo dokładnie w postaci kulki łatwo wyjmowanej z komory (wyjątek stanowi zła jakość mąki tworząca ciasto przywierające do ścianki komory co świadczy m. in. o zwiększonej adhezji).
Parametry techniczne
- wymiary 320 x 200 x 230 mm
- masa 15 kg
- silnik 230 V, 50 Hz, 250 W
- pojemność komory 10 – 12,5 g mąki
Budowa
-
podstawa
-
silnik
-
zespół wibracyjny – głowica
-
uchwyt łoża komory
-
komora miesienia
-
zatrzask zabezpieczający
-
osłona komory
-
programator czasu
-
włącznik STARTU
-
przewód z wtyczką