Zakład Badawczy Przemysłu Pierkarskiego Sp. z o.o.

Wybierz język:

Miesiarka wibracyjna A A A

Filmy

            

Urządzenie służy do mechanicznego urabiania ciasta (z 10 g maki z dodatkiem 5 ml wody destylowanej lub 5,5 ml 2 % solanki) w komorze roboczej bez miesideł. Urabianie ciasta odbywa się na zasadzie wykorzystania siły bezwładnościowej. Na skutek dużych przyspieszeń w wyniku specyficznej wibracji komory miesiarki ciasto wytwarza się nie tylko szybko 0,5 minuty ale i bardzo dokładnie w postaci kulki łatwo wyjmowanej z komory (wyjątek stanowi zła jakość mąki tworząca ciasto przywierające do ścianki komory co świadczy m. in. o zwiększonej adhezji).

  

Parametry techniczne
  • wymiary                                                         320 x 200 x 230 mm
  • masa                                                             15 kg
  • silnik                                                              230 V, 50 Hz, 250 W
  • pojemność komory                                     10 – 12,5 g mąki

Budowa
  • podstawa
  • silnik
  • zespół wibracyjny – głowica
  • uchwyt łoża komory
  • komora miesienia
  • zatrzask zabezpieczający
  • osłona komory
  • programator czasu
  • włącznik STARTU
  • przewód z wtyczką

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Cookies.

X