Zakład Badawczy Przemysłu Pierkarskiego Sp. z o.o.

Wybierz język:

Młynek WŻ-1 A A A

Filmy

 

                   

W działalności każdego laboratorium, a szczególnie zbożowo-mącznego i piekarskiego rozdrabnianie próbek i odsiewanie stanowi bardzo ważny odcinek pracy rzutujący na powtarzalność i prawidłowość w uzyskiwaniu wyników analiz.

 
Młynek WŻ-1 jest jednym z najpopularniejszych uniwersalnych młynków laboratoryjnych huraganowych. Służy głównie do rozdrabniania i wymieszania próbek analitycznych pieczywa piekarsko-cukierniczego. Może być stosowany również do rozdrabniania ziarna zbóż, pasz i innych produktów.
  

Zalecany czas pracy młynka
  • pieczywo 1 s
  • ziarno oleiste 1 s
  • ziarno zbożowe 2 x 8 s

Parametry techniczne
  • pojemność zbiornika na próby 250 ml
  • wielkość próbki 10-50 g
  • napięcie zasilania 230 V AC, 50 Hz
  • moc silnika 1000 W
  • sterowanie elektroniczne
  • obroty 6000 obr/min
  • zakres programowania czasów 1-10 s
  • wymiary gabarytowe 320 x 175 x 240 mm
  • ciężar 8,5 kg 

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Cookies.

X