Młynek WŻ-1 A A A
Filmy
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
W działalności każdego laboratorium, a szczególnie zbożowo-mącznego i piekarskiego rozdrabnianie próbek i odsiewanie stanowi bardzo ważny odcinek pracy rzutujący na powtarzalność i prawidłowość w uzyskiwaniu wyników analiz.
Młynek WŻ-1 jest jednym z najpopularniejszych uniwersalnych młynków laboratoryjnych huraganowych. Służy głównie do rozdrabniania i wymieszania próbek analitycznych pieczywa piekarsko-cukierniczego. Może być stosowany również do rozdrabniania ziarna zbóż, pasz i innych produktów.
Zalecany czas pracy młynka
- pieczywo 1 s
- ziarno oleiste 1 s
- ziarno zbożowe 2 x 8 s
Parametry techniczne
- pojemność zbiornika na próby 250 ml
- wielkość próbki 10-50 g
- napięcie zasilania 230 V AC, 50 Hz
- moc silnika 1000 W
- sterowanie elektroniczne
- obroty 6000 obr/min
- zakres programowania czasów 1-10 s
- wymiary gabarytowe 320 x 175 x 240 mm
- ciężar 8,5 kg