Zakład Badawczy Przemysłu Pierkarskiego Sp. z o.o.

Wybierz język:

Laboratorium analiz pieczywa A A A

                                         
 
Prowadzimy kompleksowe badania jakościowe pieczywa, wykonujemy specjalistyczne ekspertyzy z zakresu technologii piekarstwa oraz opracowujemy receptury i technologie dla piekarstwa i cukiernictwa. Metody badawcze umożliwiają ocenę organoleptyczną, fizykochemiczną oraz punktową.  Ocena punktowa stanowi podstawę do oceny wszystkich rodzajów pieczywa żytniego, mieszanego, pszennego zwykłego i wyborowego oraz półcukiernicznego.

Wykonujemy oznaczenia

  • objętościpieczywa wg PN-A-74108
  • ocenę organoleptyczna (ocenę wyglądu zewnętrznego, skórki, miękiszu, smaku i zapachu) wg PN-A-74108
  • kwasowości ogólnej kwasów piekarskich wg PN-A-74108
  • kwasowości lotnej kwasów piekarskich wg PN-A-74108
  • wilgotności miękiszu pieczywa wg PN-A-74108
  • porowatości pieczywa wg PN-A-74108

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Cookies.

X